Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vogelgriep in Kamperveen

Geplaatst op: 21 november 2014

Bij een bedrijf aan de Leidijk in Kamperveen is vogelgriep uitgebroken. De tienduizend kippen bij het bedrijf even buiten Kampen moeten worden geruimd. Het is het derde bedrijf in Nederland waar de besmettelijke vogelziekte is uitgebroken. In een straal van tien kilometer rondom het bedrijf liggen 34 andere pluimveebedrijven. Die worden nu ook onderzocht op vogelgriep. Voorzitter Gert-Jan Oplaat van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders  spreekt tegenover RTV Oost van een rampscenario. In Genemuiden zijn overigens geen pluimveebedrijven. Wat deze uitbraak betekent voor de show van Vogellust in d’ Overtoom is niet bekend.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500