Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Teleurstelling bij Vogellust groot

Geplaatst op: 21 november 2014

De show van Vogellust in d’ Overtoom is vrijdag na het uitbreken van Vogelgriep in Kamperveen met onmiddellijke ingang gesloten voor publiek. De teleurstelling bij de leden is groot, ook omdat de vorige tentoonstelling na het overlijden van Piet Winters ook al werd gecanceled. “Maar de problemen voor de sector zijn natuurlijk veel erger. Voor hen is het broodwinning, voor ons hobby”, zegt secretaris Harry Brouwer.

tentoonNa de merkwaardige afgelopen week ging de tentoonstelling toch open voor publiek. Met de rampspoed in Kamperveen gelastte het ministerie dat de deuren dicht gingen voor publiek. “Je bent hier lang mee bezig en we hebben veel energie gestoken in de opbouw. Dan is dit natuurlijk een teleurstelling. Iedereen is nog van harte welkom in de kantine overigens. Daar staat een rad van fortuin en we hebben mooie prijzen. Ik hoop dat de mensen ons ervan af willen helpen…”

Ondertussen is het nog volstrekt onduidelijk wanneer de leden hun vogels kunnen ophalen. “Het doemscenario is natuurlijk dat de ziekte uitbreekt in de buurt. Dan kan het zo zijn dat de vogels dertig dagen in d’ Overtoom staan. Zo’n vaart loopt het misschien niet. Het huidige vervoersverbod loopt zondagmiddag af. Hopelijk kunnen we dan maandag de show afbreken.”

Spijt van het doorgaan van de show heeft Vogellust niet. “Achteraf voorspellen is altijd makkelijk. Dit was niet te voorzien.”

Het nieuwe vervoersverbod is ingesteld na de uitbraak in Kamperveen. Daar zijn inmiddels drie pluimveebedrijven besmet. De grote vrees van de sector is dat de ziekte overslaat naar de Veluwe, waar het centrum van de sector zich bevindt.

 

 

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500