Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Martijn Jansen moet mensen in beweging krijgen

Geplaatst op: 23 november 2014

EGSV heeft tien leden overgehouden aan Kies je Sport, volleybalvereniging Ruutvoorn vijf en veel andere verenigingen zagen hun ledenaantal ook toenemen. Kies je Sport is een programma van de gemeente waarbij kinderen aan sporten mogen ruiken. Martijn Jansen en zijn collega Denise verzorgen de organisatie namens de gemeente. De ‘buurtsportcoach’ vertelde over zijn werk in het Sportcafé van Genemuiden Actueel.nl

Een mooi voorbeeld is het volleybalproject dat momenteel gaande is in Hasselt. “Ruutvoorn geeft daar momenteel training en wij hebben de contacten met de basisscholen en de leerkrachten. Die combinatie werkt heel goed. In twee weken tijd deden ongeveer zeventig kinderen mee. Hopelijk zorgt dat er voor dat meer kinderen aan bewegen.”

Want dat is het doel waaraan de buurtsportcoaches namens de gemeente werken. Ze zetten projecten op, organiseren speciale acties en geven soms sportlessen op school. Ook richten ze zich op de oudere doelgroepen. “We zijn bijvoorbeeld betrokken bij de Beweegtuin in De Meente. Dat is een mooie plek, maar bewoners gaan er niet uit zichzelf sporten. Iedereen ziet ze dan, dat werkt niet in Genemuiden. Wij verzorgen daarom regelmatig activiteiten en dan komen de mensen wel. Ook zijn we bezig met aanbieden van sport voor andersbegaafden.”

Jansen werkt zelf drie dagen voor Zwartewaterland, Denise vijf dagen. Verenigingen kunnen bij hen aankloppen voor ondersteuning. “Maar het gaat altijd om tijdelijke ondersteuning. Het is de bedoeling dat een vereniging het uiteindelijk zelf oppakt.”  En dat het werkt kon tijdens het Sportcafe onder meer Kees Kranenburg van GTC onderstrepen. Ook die club hield in het verleden en ook recent nog nieuwe leden over aan de activiteiten van de Buurtsportcoaches.

Aan het einde van het gesprek met Gert Jan van den Berg, kwam wethouder Dick Visserman naar voren. Hij reikte Martijn de eretitel ‘Beste Sportclub-speler allertijden’ uit. Niet iedereen hoeft dat niveau te halen om toch plezier aan sport en beweging te beleven, zo bleek uit het verhaal van Jansen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500