Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Thuissucces voor Zwartewaterruiters

Geplaatst op: 23 november 2014

In het Hippisch Centrum Zwartewaterruiters vond afgelopen vrijdag en zaterdag de eerste selectiewedstrijd voor de Felix Cup plaats; een regionaal pony-dressuurconcours van hoog niveau bestaande uit drie selectiewedstrijden en een finale. Mirthe Bakker, Carolien Altena en Jenine Altena wonnen tweede prijzen. Lisanne Kanis pakte twee derde prijzen. Elders waren er eerste prijzen voor Louanne Eenkhoorn en Riëlke Roeland.

Mirthe Bakker kwam met haar schimmel Sultan – die heel lang geblesseerd was geweest – uit in de klasse L1, cat. ABC voor één proef. De ZWR-combinatie bleek op deze eerste wedstrijd sinds meer dan een jaar weer helemaal terug op hun oude niveau en won met 185 punten de tweede prijs. Dezelfde tweede prijs was er voor Carolien Altena met Okidoki (L1, cat. ABC), die zowel in haar eerste als in haar tweede proef 185 punten behaalde. Jenine Altena reed King Andrew in de klasse M1, cat. D met 190 punten ook naar een tweede prijs. Lisanne Kanis kwam met Elavsca uit in de klasse L2, cat. DE. Deze combinatie reed twee constante proeven en behaalde met tweemaal 201 punten tweemaal een derde prijs. Anne-Jet Harms pakte met Navarre’s Bandit in de klasse B, cat. C met 180 en 184 punten twee winstpunten.

Louanne Eenkhoorn kwam met Clinton aan de start in Hardenberg in de dressuurklasse L2. Ze reden een voortreffelijke proef en wonnen met 198 punten de eerste prijs. Riëlke Roeland sprong met Don Diablo te Hierden in de klasse L naar de eerste prijs.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500