Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nick Hoekman schrijft boek

Geplaatst op: 24 november 2014

Zijn boek verschijnt pas over een jaar, maar Nick Hoekman heeft de titel al klaar. “Boek van Nicks”, lacht de Genemuidenaar die afgelopen week een contract tekende bij uitgeverij De Brul van Hul uit Steenwijk. “Zij begeleiden jonge talenten. De directeur nam zelf contact met me op nadat hij een verhaal uit een schrijfwedstrijd had gelezen. ‘Heel herkenbaar en grappig’, vond hij”, vertelt Hoekman. Die ontdekte zijn talent pas in mei. “En een paar maanden later schrijf ik al een boek”, lacht de Genemuidenaar.

Hoekman is een vermakelijke twitteraar met woordspelingen die vaak een glimlach opwekken. Dit voorjaar startte hij als columnist op de site van Sportclub Genemuiden, maar die loopbaan duurde niet lang. “Maar ik vond het schrijven zo leuk dat ik besloot door te gaan. Ik publiceer elke week een column op Facebook en daar krijg ik veel reacties op. Blijkbaar heb ik een heel saai leven, want mensen vinden mijn stukjes heel herkenbaar”, vertelt Hoekman.

Zijn inzending voor de schrijfwedstrijd werd opgepikt door de Brul van Hul. “Ik heb een officieel contract getekend en kan er niet meer onderuit. Boek van Nicks wordt een verzameling columns. Ik heb er vijftien klaar en moet er nog een stuk of 35. Bang dat de inspiratie stopt? Nee, zeker niet. Je kunt inspringen op de actualiteit en heb ook genoeg meegemaakt om te kunnen blijven schrijven. Ik plaats alleen niet meer wekelijks op Facebook. Als ik alle verhalen weggeef, koopt niemand dat boek straks meer. Ik wil wel maandelijks blijven publiceren.”

Een jeugddroom die uitkomt, is het voor Hoekman niet. Daarvoor zit hij nog maar te recent achter de tekstverwerker. “Ik heb geen idee wat het boek gaat doen. Elk boek dat ik verkoop vind ik al bijzonder. De uitgever denkt dat ze er best een aantal kunnen verkopen. Het is een nieuwe uitgever die in Steenwijk is gevestigd. Mooi dat ze mij deze kans geven.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500