Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rianne Kooistra wint eerste wedstrijd Felix Accountants Dressuur Cup

Geplaatst op: 24 november 2014

Afgelopen vrijdag en zaterdag werd de eerste selectiewedstrijd, van de drie, van de Felix Accountants Dressuur Cup verreden. De aftrap in Genemuiden leverde direct fantastische winnaars in alle klassen op. Het Z2 gold als kadervormingwedstrijd en werd gewonnen door Rianne Kooistra.

De jonge amazone won al twee jaar op rij de finale van de Felix Accountants Dressuur Cup met haar andere pony Mr. Bojengel. Dit keer kwam ze met Diamonds are Forever aan de start, waarmee ze al deel uitmaakt van het A-kader, en pakte ze de zege met 72,69%.
“Hij liep super fijn en deed heel goed zijn best. Soms kan hij het binnen nog wel eens spannend vinden, maar daar had hij nu totaal geen last van”, reageert Rianne Kooistra blij. “We hadden mooie punten in de hele proef, maar op de galop scoorden we nog hoger. Hij heeft een hele fijne manier van galopperen en hij kan hele mooie wissels maken.” Kooistra heeft de pony pas sinds april onder het zadel en startte hem direct in het Z2. “Als je een goeie klik met hem hebt, heeft hij alles voor je over. Voor mij is hij altijd super lief en het gaat echt heel goed op concours.”

Kim Noordijk volgde op de tweede plaats met Brasil. De 72,52% betekende ook voor haar een dikke A-kaderscore. Met Viva La Bam werd ze ook nog zevende met 67,29%, wat een B-kaderscore is.
Romée van Paassen werd derde met Keulse Hoeve’s Rico met een B-kaderscore van 68,63%. Ze werd op de voet gevolgd door Eveline Bos en Equestricon’s Valentino. Ook Jitske Prosman, Maaike ten Hoor en Sam Oudhof behaalden een B-kaderscore.

De volgende wedstrijd staat volgend weekend gepland in Staphorst.
Bekijk hier alle uitslagen van Genemuiden.
Voor meer informatie over de Felix Accountants Dressuur Cup kun je kijken op: www.felixdressuurcup.nl

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500