Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Buitenbosch op z’n plek in oude smederij

Geplaatst op: 25 november 2014

Foto's Pieter Polman

Een broodjeszaak bij een bloemenwinkel in? In eerste instantie klonk het wellicht wat vreemd, maar wie dinsdagavond een stap over de deur zette van de nieuwe Buitenbosch aan de Markt was meteen om. Harold en Jennifer van Dalfsen hebben een zeer sfeervolle zaak geopend die als gegoten past in de oude smederij. “Ziet er prachtig uit”, was al de conclusie van de aanwezigen voordat de zaak openging. Een aanwinst voor Genemuiden.

En dat bleek binnen ook. Buitenbosch verzorgt broodjes, maar verkoopt ook kaas, zoutjes, worsten, koeken en veel meer lekkernijen. Nu mooi uitgesteld. En met een tussendeur naar Bosch Bloemen die overdag openstaat, zodat klanten makkelijk van de ene winkel in de andere broodjeszaak kunnen komen.

De vader van Harold opende dinsdagavond het pand officieel. Hij keek terug op de vele uren en energie die in het nieuwe onderkomen is gaan zitten. En is ervan overtuigd dat de zaak prima gaat draaien aan de Markt. Daarna bevestigde hij een mooi authentiek bord aan de gevel. Buitenbosch is vanaf morgen voor iedereen geopend. De verhuizing was nodig omdat de BONI vanaf nu aan de Klaas Fuitestraat is gevestigd. De winkel ging vanavond voor het laatst open op de oude plek. Daar komt nu de HEMA, Bakkerij Slager en de Kwalitaria.

Het assortiment aan vers belegde broodjes, kaas en delicatessen heeft Buitenbosch flink uitgebreid. “Naast de vertrouwde pistolets, croissants en warme broodjes hebben we nu ook handgemaakt brood met uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Deze broodjes worden luxe belegd met bijvoorbeeld Old Gaellemuun kaas en peppadewtapenade, rosbief tonato, carpaccio en tonijnsalade. Laatst-genoemden komen rechtstreeks uit de keuken van de Kaaihof”, aldus Van Dalfsen. Met een nog uitgebreider assortiment aan kaas, zoals onder andere Weydeland kaas, Oudelands Boeren, Ons Genot, ambachtelijke kruidenkaas, Grana Padano en Old Gaellemuun, bieden wij voor ieder wat wils. Ook nieuw bij Buitenbosch is de ‘Buitengewone Borrelplank’. Gevuld met de heerlijkste kazen, gedroogde worst, salades, olijven en Mediterrane delicatessen. “Hiermee zetten mensen in een handomdraai iets gezelligs op tafel.” Tijdens de openingsweek is er een proeverij om iedereen kennis te laten maken met alle specialiteiten. “Onze gevulde peppadews, vijgen en dadels zijn het proberen meer dan waard!”

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500