Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Bijzondere dag voor Genemuiden’

Geplaatst op: 26 november 2014

Foto's Erik Eenkhoorn

Een burgemeester moet zich soms in merkwaardige situaties begeven. Samen met zijn collegeleden zat burgemeester Bilder woensdagochtend in een grote winkelwagen op weg naar een bel met ballonnen. Met een flinke ram aan die bel opende Bilder officieel de nieuwe BONI en de ALDI. “Een bijzondere dag voor Zwartewaterland en Genemuiden in het bijzonder. Ik hoop dat de Klaas Fuitestraat een straat van handel mag worden”, aldus de burgemeester.

Hij sprak voor een publiek van genodigden en zelfs al de eerste winkellustigen. “Excuus meneer, we gaan pas om half negen open”, klonk het iets over achten al toen een meneer met een winkelwagentje door de BONI wilde rijden. “Oh, dan wacht ik nog even”, berustte hij in zijn lot. De man had samen met de genodigden alle tijd om de nieuwe supermarkt te bewonderen. Een mooie, overzichtelijke winkel en aan de overkant is de ALDI even overzichtelijk. Kleiner en soberder, zoals het bij de Duitse grootgrutter past.

De burgemeester wees in zijn openingswoorden op de snelheid van handelen, nadat hij eerder ook de complimenten van de ondernemers had gekregen. “In twee jaar van besluit tot opening is uitzonderlijk. Dat krijgt u in de grote stad niet voor elkaar”, aldus Bilder. Beide supermarkten trokken na de opening direct veel volk. Albert Heijn Bart Knap heeft vandaag gratis gebakjes in de aanbieding. En zo heeft Genemuiden nu drie supermarkten en kunnen mensen ruim kiezen waar ze hun boodschappen willen doen.

 

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500