Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Echtpaar Roeten-Pleijzier 60 jaar getrouwd

Geplaatst op: 26 november 2014

Foto: Enrico Kolk

Op 26 november 1954 gaven Albert Roeten en Hendrikjen Pleijzier elkaar het jawoord in Genemuiden. Zowel de heer als mevrouw Roeten zijn geboren en getogen in Genemuiden.

Tijdens het wandelen met vrienden, een traditie in Genemuiden, hebben zij elkaar leren kennen. Het echtpaar heeft eerst ingewoond, daarna betrokken zij een salonwagen. Vanaf 1960 betrokken zij een woning in Genemuiden. Het echtpaar heeft 8 kinderen gekregen, 25 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.

Albert heeft altijd met veel plezier gewerkt en hij vertelt er nog graag over. Hij begon in de tapijtindustrie. Daarnaast was hij ook Sluiswachter en Pontbediende. Hij werkte gedurende 25 jaar bij de gemeentelijke begraafplaats als grafdelver. Zijn grote hobby was de jacht. Kortom een actief leven.

Hennie leerde, net als vele andere meisjes, al op jonge leeftijd “matjes kanten”, een vak apart! Na haar huwelijk kreeg zij haar handen vol aan het gezin. Ondanks alle drukte is zij nu nog steeds actief betrokken bij de ANBO. Zij neemt daar van het onderdeel “lief en leed” het versturen van kaarten voor haar rekening. Een hele klus maar zij doet het graag en nauwgezet! Verder houdt zij van sport en zang. Gelukkig is zij nog goed gezond.

Burgemeester Bilder feliciteerde vanmorgen het echtpaar. Ze kijken in dankbaarheid uit naar het feest dat zij met familie en vrienden hopen te vieren ter gelegenheid van dit heuglijke feit.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500