Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Chippen en parkeren geen combinatie meer

Geplaatst op: 26 november 2014

Per 1 januari 2015 wordt landelijk de Chipknip afgeschaft. Het is hierdoor niet meer mogelijk om met de Chipknip te betalen. Ook bij parkeerautomaten in Zwolle kan dan niet meer betaald worden met de Chipknip. Bij de automaten waar de Chipknip verdwijnt kan dan nog wel met muntgeld betaald worden. Daarnaast beschikt de gemeente Zwolle al over vijftig automaten waar alleen met de pinpas betaald kan worden. Dit noemen we cashless automaten. Daarnaast bestaat natuurlijk ook al de mogelijkheid om met uw telefoon te betalen. Het zogenaamde belparkeren.

Belparkeren is sinds het afgelopen voorjaar in Zwolle mogelijk. Dit betekent dat parkeerder met behulp van een mobiele telefoon parkeergeld kan betalen. Hierdoor betaalt men alleen voor de daadwerkelijke parkeertijd. Op de betreffende parkeerautomaten staat een afbeelding van een mobiele telefoon met een zonenummer. Op zwolle.nl/belparkeren leest men meer over hoe belparkeren werkt en de voordelen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500