Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rigoureuze stijging rioolheffing lijkt van de baan

Geplaatst op: 27 november 2014

De Rioolheffing gaat vermoedelijk niet al volgend jaar naar 400 euro. Dat betekent wel dat burgers dan vanaf 2017 420 euro moeten betalen in plaats van de huidige 260 euro. Dat is een nieuw plan van het college dat wethouder Visserman donderdag aan de gemeenteraad voorlegde. Die was vorige week geschrokken van een stijging van 260 naar 400 euro.

Volgend jaar gaan burgers 320 euro betalen, als de gemeenteraad uiteindelijk de suggestie van Visserman overneemt. Een jaar later volgt de stap naar 385 euro en daarna 420 euro. Bovendien zou in deze variant de grote klus aan het riool in Dedemsvaart-Zuid in Hasselt over twee jaar moeten worden uitgesmeerd. Volgens Visserman is dat wellicht ook beter omdat het werk zo groot is dat het de vraag is of dat überhaupt wel in een jaar kan.

Of de nieuwe variant er door komt, wordt pas volgende week bekend. Een meerderheid van de partijen wil de suggestie van Visserman eerst op papier bekijken. Daarom viel er donderdag geen besluit over het Gemeentelijk Rioleringsplan voor de komende jaren.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500