Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Parkeerplaatsen bij de Koppel

Geplaatst op: 27 november 2014

Bij De Koppel (Greente/ijsbaan) komt de komende jaren een parkeerterrein. De gemeenteraad ging donderdagavond namelijk akkoord met de volgende stappen in het Centrumplan Genemuiden. Alleen de oppositiepartijen VVD en PvdA vroegen zich af wat, gezien de huidige periode van bezuinigingen, de noodzaak is van de herinrichting van het Havenplein. Volgens wethouder Speksnijder moet er echter wat gebeuren in het centrum. “Wij hebben nu al grote problemen op zondag en tijdens evenementen. Politie en hulpdiensten kunnen er bij calamiteiten niet langs. We hebben dringend een oplossing nodig.”

Met de inrichting van het gebied Boni/’t Olde Staduus verdwijnen straks twintig parkeerplaatsen uit het centrum. De Regiobank die zich straks in het gebied vestigt heeft volgens Speksnijder vermoedelijk vijftien plaatsen nodig. Dan wordt de nood alleen maar groter. Speksnijder verwierp daarmee de gedachte dat de plannen met de Koppel een ‘stokpaardje van de historische verenigingen’ zijn. Die hebben wel het plan om ook een brug te realiseren op deze locatie, net zoals vroeger. PvdA en GemeenteBelangen plaatsen daarbij kanttekeningen bij de historische juistheid.

SGP’er Johannes van den Berg maakt zich wel zorgen over de verkeerssituatie op de Achterweg. Hij vreest dat die de aanvoer naar de nieuwe parkeerplaatsen niet aan kan. Van Olst van de ChristenUnie wijst er echter op het verkeer straks vooral over het Tag moet rijden.

Met het aannemen van het Centrumplan gaat de raad ook akkoord met de aanpak van het gebied Kop van de Haven en de Sas. Daar wordt onder meer het sanitaire gebouw voor watersporters vervangen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500