Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kais opent kledingreparatiezaak

Geplaatst op: 28 november 2014

De Iraakse Zwollenaar Kais opent zaterdag zijn kledingreparatiewinkel aan de Kruisstraat. Hij is een paar maanden druk geweest met de voorbereidingen en hoopt dat hij morgen veel mensen in zijn winkel mag ontvangen. Die opent hij rond 10.00 uur. Het is de bedoeling dat de kinderen van een Iraakse vriend deze handeling voor hun rekening nemen. Kais is de afgelopen tijd geholpen door een behoorlijke groep Genemuidenaren.

Kais is geboren in Bagdhad en vluchtte vier jaar geleden naar Nederland. Zonder familie en vrienden. “Die mist hij natuurlijk enorm en hij weet in wat voor omstandigheden ze daar leven. Toch wil hij zo positief mogelijk blijven. Ooit hoopt hij zijn familie terug te zien”, vertelt Wim van der Kamp, een van de mensen die zich voor Kais inzet.

De Iraakse ondernemer wil graag op eigen kracht zijn boterham verdienen. Omdat de gemeente Zwolle zijn plannen niet steunt, moet hij vanaf 1 december zichzelf ook echt bedruipen. Van der Kamp heeft daar wel vertrouwen in: ” Kais is een echte vakman die het ambacht van kleermaker nog verstaat. Hij is enthousiast, denkt met u mee en weet bijna altijd een oplossing. Hij is niet alleen goed in reparaties, wat hij ziet als zijn hoofdtaak, maar ook in staat om volledig nieuwe ontwerpen te creëren. En Kais is bijzonder gastvrij.”

De Zwolse Irakees voelt zich thuis in Genemuiden en overweegt om ook te verhuizen naar de Tapijtstad.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500