Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mooi jaar voor de Vijf Gebroeders

Geplaatst op: 28 november 2014

Foto's Hans Klomp

Een paar jaar terug redde Jan Postma de Vijf Gebroeders van de sloop en via de Stichting Promotie Genemuiden kwam hij in Genemuiden te liggen. Vrijwilligers en sponsoren zorgden voor een onvergetelijk jaar met deelnames aan grote nautische evenementen en veel lokale activiteiten. Daardoor heeft het schip echt een plaats in de gemeenschap gekregen. Dat betekent niet dat alles definitief rond is. Er is nog steeds geld nodig voor de restauratie van het schip. Vrijwilligers zorgen dat het schip nu winterklaar wordt gemaakt. Aan boord en in de werkplaats gaat de restauratie verder, zodat hopelijk in het voorjaar weer veel Genemuidenaren, toeristen en mensen van buiten de stad kunnen genieten van het honderd jaar oude schip.

2014-11-28 001

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500