Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bovenstem klinkt op zaterdagavond

Geplaatst op: 29 november 2014

‘Opent uwe mond; , zo werd de oefenavond van de Bovenstem geopend door Organist Arend Booi. “Als jongen van 7 krijg je tegenwoordig een spelcomputer, maar toen ik klein was kreeg ik een keyboard, en het eerste wat ik kon spelen was Psalm 81:12.” Het instuderen vergde veel moeite, 81 was nieuw op papier gezet. Gelukkig kwam daarna Psalm 84, een bekende Psalm. Erik Eenkhoorn was erbij.

Na de meditatie van Arend Beens, zongen we Psalm 32. Mooi hoe Arend Booi het verschil maakte tussen vers 3 en 4. k’ Bekend o Heer aan u oprecht mijn zonden, een toccata als tussenspel en daarna de loftrompet erbij: Gij zijt mijn Heer, ten schuilplaats in gevaren! Een naspel, en het is even doodstil, even laten inwerken wat je nu zingt… U zingt de Genemuider Bovenstem, niet de Noord-Veluwer, ook niet de Zeelander, maar de echte Genemuider bovenstem! Even een tussendoortje van Arend.

Psalm 118, een lofpsalm! We studeren in, maar eigenlijk hoeft dat niet, na 1 keer studeren gaan we hem zingen. Zelfde recept, de Loftrompetten aan en zingen: Gij zijt mijn God, U zal ik loven, verhogen Uwe Majesteit, en zo kunnen we de zondag tegemoet, wanneer in verschillende kerken de tafel van het Heilig Avondmaal gereed staat.

https://www.youtube.com/watch?v=7UN_7eSs894&feature=youtu.be

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500