Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub redt het niet tegen koploper

Geplaatst op: 29 november 2014

Voorzitter Van der Haar belt ambulance na zware blessure doelman

Koploper Kozakken Boys bleek zaterdag een maatje te groot voor Sportclub Genemuiden. Al deden de groen-witten alles voor een goed resulaat. Individuele kwaliteiten van de ploeg uit Werkendam beslisten het duel uiteindelijk toch vrij eenvoudig. Genemuiden probeerde vanaf begin druk te zetten, maar de Kozakken Boys kwamen al snel twee keer levensgevaarlijk door. Albert Flier redden bekwaam. Daarna kwam Genemuiden beter in de wedstrijd.

Dat leverde ook enkele kleine mogelijkheden op, maar een gevaarlijke corner van Erik Rotman leverde nog de beste kans op. Uitgespeelde mogelijkheden realiseren bleek lastig tegen het sterke Kozakken Boys. Ondanks het optische veldoverwicht van Genemuiden was het toch Kozakken Boys dat de leiding nam. Uit een counter schakelde ex-prof Berry Powell buitengewoon fraai met een lob over doelman Flier. Sportclub probeerde daarna van alles om gelijk te maken, maar de Werkendammers gaven eigenlijk geen krimp.

De eerste helft werd ontsierd door een zware blessure van de doelman van Kozakken Boys. Die kwam erg ongelukkig op zijn hoofd terecht na een luchtduel met Herman van Dijk. Hij maakte een rare beweging met zijn hoofd en werd in de rust met een ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Kort na de lange blessurebehandeling leek Kozakken Boys het duel te beslissen.

Daar dacht Genemuiden na rust toch anders over. Patrick Lip leverde een schuiver af, die door de invaldoelman niet afdoende werd behandeld, waardoor Tjeerd Korf opnieuw kon scoren. Alles leek nog mogelijk. Maar opnieuw Berry Powell drukte de krachtverhoudingen ook weer op het scorebord uit: 1-3.

Riemens kwam nog in de ploeg voor Ties, Bremmer voor Van Dijk. Op de ranglijst zakt Sportclub weer onder de rode streep. Lisse won thuis namelijk van Hoek met 2-0. De derby tussen Spakenburg en IJsselmeervogels werd door de blauwen gewonnen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500