Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Chouffies moeten weer grote nederlaag verwerken

Geplaatst op: 1 december 2014

Ja ja trouwe volgers, eindelijk weer een verslag van de chouffies. Na een vrij weekend en een afgelaste wedstrijd mochten de mannen van Red Garnaal, Dickie Rik en de weer in genade aangenomen Grote Brilchouffe (de dames willen hem wegens tegenvallende resultaten ook al niet meer hebben) weer de weide in. Op Urk was het plaatselijke derde elftal de tegenstander, pittig middagje dus voor de Chouffies.

Langzaam komt koning winter het land in, en dat was te merken ook. Een ijzige koude was heer en meester op Urk, de spelers maar met name de begeleiding en de wisselspelers hebben wel eens onder betere omstandigheden aan de lijn gestaan. Niet bepaald chouffe bestendige omstandigheden dus, laat dan ook het veld nog eens loodzwaar zijn dan weet je al dat het een nog zwaarder middagje word dan al verwacht werd.

De wedstrijd dan, deze begon met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan een vader en schoonvader. Het besef dat voetbal slechts een bijzaak is in deze wereld werd weer eens duidelijk. Met deze gedachte in het achterhoofd begonnen beide elftallen aan de derby. Sportclub had het lastig met de voormalig eilandbewoners, en het duurde ook niet lang voordat de gastheren de voorsprong al te pakken hadden. Een domper voor de chouffies, die voornamelijk tegen zichzelf aan het voetballen waren. Echte aanspeelpunten waren er niet, en dit resulteerde diverse malen in dom balverlies, zonder dat het echte kansen opleverede voor Urk. Aan de andere kant werden er ook geen echte kansen gecreëerd om de gelijkmaker te forceren. Wel kregen de groen/witten steeds meer grip op de wedstrijd en langzaam kwam de controle ook. Echter werd hier geen gebruik van gemaakt.
In het tweede bedrijf een ander Geallemuun. Nu werden er wel kansen gecreëerd maar jammerlijk niet afgemaakt. Toen na 65 minuten de grootste kans om zeep werd geholpen (Tomassi was al langs de keeper) bleek dit het keerpunt in de wedstrijd te zijn. Urk plaatste een keidharde counter in één van de aanvallen van de kabouters en strafte dit scherp af. Wat er toen afspeelde bespaar ik u, feit is wel dat er een 5-0 eindstand genoteerd werd. Maar ja als je zelf je kansen niet maakt doet je tegenstander dat wel, deze keiharde regel kwam weer eens uit afgelopen zaterdag.

 

De Chouffies hebben één week om weer op te laden voor de volgende wedstrijd. Volgende week komt middenmoter Balk 2 naar Camp Weteros, en gezien de wedstrijd in Balk hebben de Chouffies het één en ander nog goed te maken. Feit is wel dat er weer vol op aan de bak gegaan kan worden, plaats  van handelen is bekend, klokslag 12:00 uur zal het balletje gaan rollen. Tot dan!

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500