Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Schietpartij aan de Hanekamp

Geplaatst op: 1 december 2014

De politie wil graag in contact komen met getuigen van het schietincident op de Zwolse Hanekamp van zondagavond 30 november. Daarbij werd gericht geschoten op een bewoner van een van de portiekwoningen. Hij raakte niet gewond. Tussen 22:00 en 22:30 uur kwam de 23-jarige bewoner thuis. Terwijl hij de toegangsdeur van het portiek van het flatgebouw opende hoorde hij voetstappen achter zich en werd hij geconfronteerd met een man die een vuistvuurwapen op hem richtte. Hij zag kans om de deur te openen en naar binnen te vluchten. Op dat moment viel een schot.

Bij de man die het vuurwapen op hem richtte was nog een tweede man. Het stel kwam op 1 fiets. Waarschijnlijk hebben zij het slachtoffer opgewacht en zich enige tijd in de buurt van de Hanekamp, de Kortenaerstraat of de De Ruyterstraat opgehouden.

De daders

Het gaat om een jonge man, 1.65 – 1.70 lang, normaal postuur; gekleed in donkere kleding met een donkere capuchon over zijn hoofd en zijn gezicht bedekt. De tweede man was van dezelfde lengte en postuur en droeg een donker bivakmuts.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk met dit schietincident te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500