Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Regionale zwemwedstrijd in Zwartsluis

Geplaatst op: 30 november 2014

Zwembad de Kragge te Zwartsluis vormde zaterdag het strijdtoneel van de Rabobankwedstrijd. Zwemvereniging Zwartsluis organiseert deze feestelijke wedstrijd nu voor de negende keer en met veel succes. De zwemmers van De Eerste Kolk uit Genemuiden, Steenwijk 1934 uit Steenwijk, Zignea uit Emmeloord en ’t Tolhekke uit Steenwijkerwold komen elk jaar bijeen om met elkaar de strijd aan te gaan in Zwartsluis.

De Rabobankwedstrijd heeft een speciaal karakter omdat de zwemmers alleen maar afstanden zwemmen van 100 meter. De zwemmers mogen kiezen uit de slagen rug, school, vlinder of vrij. Bovendien krijgen alle zwemmers een kleine attentie. De zwemmers met een gouden medaille kregen dit jaar ook nog een bidon aangeboden door Laura Oosterbroek van de Rabobank IJsseldelta.

15 gouden, 12 zilveren en 9 bronzen medailles hebben de zwemmers van zwemvereniging Zwartsluis gewonnen. Sommige jonge zwemmers zwommen voor de eerste keer een 100 meter in wedstrijdverband en daarom vormt deze wedstrijd een belangrijke leerschool. Bovendien hebben alle jonge zwemmers het erg goed gedaan en zwemvereniging Zwartsluis heeft daarom vertrouwen in de toekomst.

De organisatie kijkt terug op een geweldige wedstrijd en bedankt de Rabobank IJsseldelta voor het mogelijk maken van deze wedstrijd. Zwemvereniging Zwartsluis kijkt uit naar volgend jaar want dan vindt de 10-editie plaats.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500