Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterruiters springen weer naar goud

Geplaatst op: 30 november 2014

Rielke Roeland in actie op Future

Op diverse concoursen in Staphorst, Veeningen, IJsselmuiden, Sonnega, Mariënheem en Balkbrug waren de Zwartewaterruiters uit Genemuiden in de top te vinden. Goud was er voor Giovanna Slurink, Mirthe Bakker en Jenayla Roeland.

Giovanna Slurink was met Dievittorio (v. Vittorio) van start gegaan op een dressuurwedstrijd te Veeningen. In de gecombineerde klasse M1/M2 won de ZWR-combinatie tweemaal de eerste prijs met 189 en 187 punten. Louanne Eenkhoorn en Clinton (v. Don Lauries Hit) reden te IJsselmuiden twee L2-dressuurproeven en namen de tweede en derde prijs mee naar huis met 198 en 199 punten.

Te Staphorst was de tweede selectieproef van de Felix Accountants Dressuur Cup. Mirthe Bakker zette daar met Sultan een fenomenale prestatie neer. Met 206 punten wonnen ze met grote voorsprong de eerste prijs in de klasse L1, cat. ABC, wat tegelijk de hoogste score van de gehele klasse L1 was. Lisanne Kanis reed met Elavsca (v. Indoctro) in de klasse L2, cat. DE een nette proef en won met 200 punten de tweede prijs. Ook een mooie tweede prijs was er voor Béanke Roeland met Flex in de klasse B, cat. E (201 punten). Jenine Altena behaalde met King Andrew (v. King Kadanz) in de klasse M1, cat. D met 193 punten de tweede prijs met slechts 1 puntje verschil met nummer één. De vierde prijs in de klasse L1, cat. DE was voor Elodie Breman met Doodey (196 punten). De vijfde prijs in de klasse B, cat. E ging met 193 punten naar Roos Beens met haar nieuwe pony Moving Star.

Jenayla Roeland sprong met Kimberly L (v. Bjirmen’s Wytse) te Sonnega in de klasse M, cat. DE naar de eerste prijs in het klassieke parcours. Met King of the Disco (v. King Kadanz) pakte Jenayla Roeland in de klasse L, cat. DE de zesde prijs, eveneens in het klassieke parcours. Te Balkbrug won Noa Busweiler met Pepper Boy (v. Carlo) in de springklasse B, cat. D met 73 stijlpunten in een foutloos parcours de vijfde prijs. Riëlke Roeland sprong daar met Future, een vierjarige ruin van Arezzo, naar de zevende prijs (klasse B). Op een springconcours te Mariënheem won Riëlke Roeland met de vijfjarige merrie Emmely (v. Indorado) na een foutloos parcours in de klasse L de vijfde prijs. Met de vijfjarige ruin Everglade (v. Singapore) was Riëlke Roeland in dezelfde klasse ook foutloos en won ze de zesde prijs.

Komend weekend hebben de Zwartewaterruiters een thuiswedstrijd. Vrijdag 5 en zaterdag 6 december a.s. zullen er zo’n 135 paardendressuurcombinaties uit de wijde regio aan de start verschijnen in het Hippisch Centrum Zwartewaterruiters te Genemuiden. De toegang is gratis en belangstellenden worden uitgenodigd om een kijkje te nemen.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500