Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Leger des Heils ziet veel kansen in Genemuiden

Geplaatst op: 5 december 2014

Het lijkt een merkwaardige stap: met het Leger des Heils een plek zoeken in een stad waar al veel kerken zijn. Toch denkt korpsofficier Aalt Fikse dat het Leges des Heils Genemuiden wat te bieden heeft. Vanaf 21 december is er twee keer in de week een inloop in d’ Overtoom en tweewekelijks op zondag vanaf 17.00 uur een ‘geloofsontmoeting’. “Genemuiden kun je vergelijken met Urk. Daar waren tijdens de eerste bijeenkomst 110 mensen”, aldus Fikse.

Volgens hem is er geen sprake van concurrentie voor de kerken. Hij wil juist dat het Leger een brug slaat naar de kerken. “Ook hier zijn gelovigen die niet meer naar de kerk gaan. Die willen wij een plaats bieden”, zegt Fikse, die bovendien met het Leger des Heils een rol wil gaan spelen in de samenleving. Hij zoekt vrijwilligers die bijvoorbeeld langsgaan bij mensen in de problemen. Op dinsdag en vrijdag is er bovendien van 10.00 tot 16.00 uur een inloop in d’ Overtoom. Daar wordt dan ook tweedehands kleding verkocht.

Tijdens de bijeenkomsten op zondagmiddag is er ook veel aandacht voor kinderen, zegt Fikse.  “Kinderen nemen een heel belangrijke plek in binnen het Koninkrijk van God en daarom ook in het Leger des Heils. We hebben voor hen een aantrekkelijk programma. Op die manier hebben de ouders van de kinderen ook wat aan de geloofsontmoeting en hoeven ze zich geen zorgen te maken over hun kroost.”

De nieuwe huurder is ook positief voor d’ Overtoom. Vanwege het stoppen van het jeugdwerk door de gemeente, heeft d’ Overtoom straks te maken met leegstand. Dit weekeinde meer nieuws over de komst van het Leger des Heils naar Genemuiden.

Voor vragen en verdere informatie aalt.fikse@legerdesheils.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500