Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Massale jacht op kerstboom verwacht

Geplaatst op: 5 december 2014

Kerstbomen te kust en te keur

“De zaterdag na Sinterklaas is het hier altijd topdrukte”, glimlacht Jacolien van Dijk van Hoveniersbedrijf Johan van Dijk vrijdagochtend. Als Sinterklaas morgen terug is in Spanje, richten veel Genemuidenaren zich op de kerstboom. En die liggen bij het bedrijf aan de Hasselterdijk al volop klaar. Ook de winkel van Van Dijk is sfeervol ingericht vol met kerstspullen.

Jacolien van Dijk schat in dat ze al zeker 25 jaar kersbomen verkopen in Genemuiden. Als een van de weinige adressen. “In het verleden hadden we een heel breed assortiment, maar ervaring leert dat mensen eigenlijk maar twee soorten willen: of de traditionele kerstboom met fijne naalden of de wat duurdere Nordmann. Veel Genemuidenaren kiezen toch voor die laatste. Die kun je nu al kopen en staat er na de feestdagen nog prachtig bij.”

Medewerkster Ellen is ondertussen druk met het maken van kerstbakjes en andere sfeerverhogen elementen. “Daarmee beginnen we meestal half november. Dan richten we de winkel ook in. Direct na Sinterklaas gaan mensen bezig met de kerst. Daardoor is dit voor ons een hele drukke, maar ook gezellige tijd. Vlak voor de kerstdagen richten mensen zich meer op het eten.”

Bij Hoveniersbedrijf van Dijk zijn dit jaar veel kleuren te krijgen. Er is veel landelijk wit, maar  ook rood, paars en natuurlijk groen is volop verkrijgbaar.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500