Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Echtpaar Van Dalfsen-Fuite 50 jaar getrouwd

Geplaatst op: 10 december 2014

Op 11 december 1964 traden Wichert van Dalfsen en Jentje Fuite in het huwelijk in Genemuiden. Exact 50 jaar later gaat burgemeester Bilder hen persoonlijk feliciteren met dit gouden huwelijksjubileum. Wichert werd geboren in Zwollekerspel en groeide op in een groot gezin. Jentje is geboren en getogen in Genemuiden. Zij leerden elkaar kennen binnen het verenigingsleven.

Wichert was lange tijd chauffeur. Daarna werkte hij op de boerderij. Jentje was gezinsverzorgster, onder andere in Nunspeet en Zwartsluis. Het echtpaar kreeg 4 kinderen, 12 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.

Wichert en Jentje waren beide actief binnen het gehandicaptenplatform. Wichert was verder nog coördinator van de maaltijdenservice binnen De Meente. Hij had een actieve rol als scriba binnen de kerkenraad en was ook classis-afgevaardigde. Zijn grote hobby is zingen bij de Christelijke Gemengde Zangvereniging De Lofstem, waar hij een heel trouw lid van is. Jentje heeft veel geschreven voor de “Gaellemuniger taelkrink”, een vereniging om het Genemuider dialect in ere te houden. In 2006 ontvingen zij beiden een Koninklijke Onderscheiding voor hun maatschappelijke inzet.

Vanwege een afnemende gezondheid moet Jentje steeds meer gebruik maken van de rolstoel. Gelukkig verveelt zij zich niet. Ze houdt van breien en kaarten maken. In de zomermaanden genieten beiden volop van hun caravan op de camping in Hardenberg. En ook daar zitten zij niet stil… Zij zijn druk met het programma voor de seniorenweken! Het echtpaar kijkt uit naar het feest dat zij met hun gezin en andere genodigden hopen te vieren.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500