Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Noro virus in De Meente

Geplaatst op: 10 december 2014

Een aantal bewoners van De Meente heeft het Noro-virus onder de leden. Dit bevestigt woordvoerder Roelien Gorter van IJsselheem. “Bezoekers zijn gewoon welkom, maar wij vragen wel of ze extra hygiënemaatregelen willen nemen: voor de komst handen wassen, bij vertrek handen wassen en thuis nog een keer. Hygiëne is  superbelangrijk. Dit virus is namelijk zeer besmettelijk.”Noro is een maagdarmvirus en levert over het algemeen diarree op. “Voor gezonde mensen is dit virus niet ernstig. Wij willen echter voorkomen dat meer bewoners van De Meente ziek worden. Juist vanwege ouderdom en verminderde weerbaarheid zijn zij meer vatbaar voor het virus. Vandaar de maatregelen. Ook zorgen we voor zo min mogelijk verkeer  tussen de woningen. Hulpverlening komt uiteraard gewoon, maar bijvoorbeeld de logopedie  niet”, aldus Gorter.

De ziektegevallen zijn op de PG-afdeling van De Meente. Gorter benadrukt dat bezoekers gewoon naar De Meente kunnen komen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500