Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Italiaanse schoenen met Genemuider tint

Geplaatst op: 12 december 2014

Foto's Erik Driessen

Genemuidenaren Matthias van der Meulen en Bernard van Rees zijn een eigen heren accessoires en schoenenlijn begonnen. Laccio heet het eigen merk met kwaliteits accessoires en schoenen tegen een mooie prijs. Gemaakt in Italië uiteraard. Binnenkort gaat een landelijke webshop online, Laccio is nu al te koop in de markante winkel aan de Zwolse Grote markt 16.

“Daar zijn we niet blij mee”, glimlacht Van der Meulen over het ongure weer van donderdag. Hij rolt de rode loper naar buiten, drukt het koffiezetapparaat aan en maakt de winkel snel gereed voor de lange donderdag inclusief koopavond. Dat doet hij al bijna een jaar in de bijzondere winkel die is vastgebouwd aan de monumentale Grote Kerk. In de kelder van zijn zaak kijkt Van der Meulen zelfs uit op de gewelven van het Godshuis. Buiten dat is de Genemuidenaar sowieso blij met de locatie. “Aan een mooie aanlooproute richting het centrum en dichtbij kledingzaken zoals Houtman Mode, HKC, Pietzomers. Straks gaat de Primark ook nog open aan de overkant. Dan zitten we hier uitstekend.”

Sinds een maand prijkt de nieuwe naam aan de gevel, Laccio. De toekomst visie van Reinhard Frans verschilde met die van ons, maar met onze passie voor schoenen wilden we wel door in dit vak. Toen zijn Bernard en ik naar de Italiaanse beurs in Milaan gegaan om ambachtelijke schoenmaker te vinden waarmee we een eigen lijn konden opbouwen”, vertelt Van der Meulen.

Die vonden ze inderdaad. “Echt zo’n mooi ambachtelijk Italiaans bedrijf. Ze maken alles met de hand en kunnen maken wat wij in ons hoofd hebben. Prachtige kwaliteitsschoenen die desondanks heel betaalbaar zijn. Wij hebben een silver line en een gold line en die kosten respectievelijk 158 of 198 euro. Als je dat vergelijkt met de bekende topmerken bieden wij een absolute kwaliteitsschoen voor een aantrekkelijke prijs.”

Laccio heeft bovendien ook accessoires als handschoenen, manchetknopen, paraplu’s en stropdassen en pochetten in het assortiment. “Deze komen ook uit Italië. Opnieuw: zeer goede kwaliteit tegen een mooie prijs”, aldus Van der Meulen.

Hij is helemaal in zijn element aan de Grote Markt 16 en hoopt dat de eigen schoenenlijn aanslaat. Veel Genemuidenaren zijn in ieder geval klant in Zwolle. “Ik heb altijd een eigen mode lijn willen hebben. Dat je dat kunt doen met een eigen schoenenlijn vind ik heel mooi.

Laccio is geopend op de volgende tijden:

maandag                                            13:00 – 17:30 uur,

dinsdag / woensdag / vrijdag        10:00 – 17:30 uur,

donderdag                                          10:00 – 21:00 uur,

zaterdag                                             10:00 – 17:00 uur.

 

Daarnaast is het ook mogelijk om op afspraak, buiten openingstijden bij ons langs te komen.

Facebook : http://www.facebook.com/pages/Laccio

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500