Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub onderuit op eigen veld

Geplaatst op: 13 december 2014

Lip rukt op voor Sportclub. Foto's Erik Driessen

Sportclub Genemuiden verloor zaterdag thuis met 2-3 van Rijnsburgse Boys. Achteraf overheerst het gevoel dat er meer had ingezeten, maar Rijnsburgse Boys is ook de ploeg met meer kwaliteit. Doelpunten van Resokario en Van der Kolk bleken daarom niet genoeg. Na rust liet Sportclub  na om de 3-2 te maken, waarna ‘de uien’ dat wel deden.

Vanaf het begin waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Genemuiden had de controle, maar uitvallen van Rijnsburg leverden regelmatig gevaar op. Desondanks kwam de 0-1 redelijk uit de lucht vallen. Ali kopte kiezelhard een corner binnen. Rijnsburg feestte  vervolgens zo  lang door  dat de meeste spelers niet  door hadden dat Genemuiden alweer was  begonnen. De groenwitten konden niet profiteren van de verwarring.  Daarna kwam Sportclub wel snel langszij. Resokario kon uit een onoverzichtelijke situatie de gelijkmaker binnen schieten, waarbij hij voor een verdediger akelig kalm leek.

Waar de sympathie van de spelersgroep ligt, bleek na de goal. Resokario rende met zijn ploeggenoten direct naar de technische staf. Lang bleef de vreugde niet overeind. Na opnieuw een snelle aanval lag de linkerkant van Sportclub helemaal open en scoorde de lepe spits Ignacio de 1-2. Sportclub toonde echter veerkracht en Van der Kolk scoorde al even snel de 2-2, dichtbij uit een kopbal.

Na rust leek Sportclub op jacht naar meer. Dat leverde ook goede mogelijkheden op voor onder meer Ties, Van der Kolk en Lip, maar Rijnsburg kreeg in de counter even veel mogelijkheden. Uit een daarvan werd het 2-3 op niet onomstreden wijze. Rotman raakte geblesseerd in een poging de bal van Van de Boogaart af te pakken en uit het vervolg ontstond de treffer. Dat leverde veel protest op. Onsportief was het zeker, maar de vraag is hoeveel ploegen wel zouden stoppen.

Genemuiden probeerde in de resterende twintig minuten van alles, maar kon zich niet meer terug in het duel vechten. Ook vanwege de kwaliteit die Rijnsburg heeft rondlopen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500