Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Ook veel bezuinigingen bij gemeente’

Geplaatst op: 16 december 2014

Foto Erik Eenkhoorn (archief)

“Soms is het wel eens goed om de beeldvorming en de werkelijkheid op elkaar te laten aansluiten”, zei burgemeester Bilder dinsdagmiddag toen hij cijfers over bezuinigingen binnen de gemeentelijke organisatie presenteerde. Het beeld bestaat immers dat schulden van de gemeente op het  bordje van de burgers worden gelegd. “Maar uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat wij in een paar  jaar  tijd van 146,0 naar 135,8 fte zijn gegaan. Aan krachten die we inhuren betalen we  nog maar 140.000 euro tegenover eerder ruim 1 miljoen euro”, aldus Bilder.

“Dan zijn enorme stappen neerwaarts. De ambtelijke organisatie is afgeslankt, maar we blijven kijken waar we nog meer  kunnen bezuinigen”,  aldus  de burgemeester,  die er ook opwijst dat Zwartewaterland landelijk eigenlijk heel efficiënt werkt. “Wij hebben 2,3 fte per duizend inwoners minder personeel dan vergelijkbare gemeenten. Ook huren wij veel minder mensen in. Alles wat niet nodig is, doen we niet. Mensen zeggen wel eens dat we maar moeten snijden in de organisatie, maar nu blijkt dus dat we dat wel degelijk doen.”

Zelfs zover dat de gemeente tegen de grenzen aanloopt. “Op een aantal dossiers naderen we het kritieke punt. Ambtenaren hebben door de inkrimping  en het minder inhuren een veel hogere werkdruk. Dan loop je het risico op fouten en ziekteverzuim”, aldus Bilder.

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 thoughts on “‘Ook veel bezuinigingen bij gemeente’

 1. schumie schreef:

  Je kan veel besparen als je het werk van een stratenmaker laat doen door een leerling brandweerman.

  Niet Dus !!!!!!!!!

  Een oprit staten zonder trilplaat is kansloos.

  Ziet er uit als het werk van een stageloper.

 2. Beins schreef:

  Handig dat ‘snijden’ in eigen organisatie… Afvloeiing op natuurlijke wijze van veelal gecreëerde baantjes bedoelen ze daarmee.
  Maar voor de rest is het vlees inderdaad in de organisatie nu wel op. Wellicht bezuinigen op exorbitante uitgave, die nu volkomen nutteloos zijn.
  Blijven investeren is prima, maar dan moet het geld er wel zijn. En niet nog moeten ‘komen’.

 3. pilsaepe schreef:

  Wij van WC-eend zouden ook voor WC-eend kiezen.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500