Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tineke van de Wetering ‘kerncoördinator’ voor Genemuiden

Geplaatst op: 16 december 2014

De gemeente Zwartewaterland werkt vanaf 1 januari met zogenoemde kerncoördinatoren. Zij zijn verantwoordelijk voor de centrumplannen en moeten inwoners stimuleren om zelf  initiatieven te ontplooien in hun eigen buurt of wijk. Dat past in de trend van de terugtredende overheid die meer aan de burgers  zelf overlaat. Voor Genemuiden is Tineke van de Wetering de kerncoördinator.

Zij is een bekend gezicht in Genemuiden en bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het Centrumplan Genemuiden. Ze werkt al lang bij de gemeente Zwartewaterland en daarvoor bij de gemeente Genemuiden. Inwoners die  plannen hebben voor hun buurt kunnen bij haar aankloppen. “We weten met deze werkwijze beter wat er leeft onder burgers. Samen kunnen we bijvoorbeeld de kwaliteit van het openbaar groen en speellocaties verbeteren”, legt wethouder Visserman uit.

In Zwartsluis is al een project gaande. Bewoners van de Nieuwe Sluis worden daar verantwoordelijkheid voor het openbaar groen. Meer  informatie op www.zwartewaterland.nl. Mailen kan naar samenactief@zwartewaterland.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500