Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jelle Dijkstra nieuwe gemeentesecretaris

Geplaatst op: 16 december 2014

Een man die bij tien gemeentes  heeft gewerkt en daarvan vier  keer in de rol van gemeentesecretaris. Dat is Jelle Dijkstra, een 61-jarige ervaren bestuurder die sinds kort gemeentesecretaris van Zwartewaterland is. Voor anderhalf jaar. “Of ik ambitie heb om langer te blijven? Ik ben een man van klussen. En als deze voorbij is ben ik 63, 64 jaar, dan is het tijd om eens goed te kijken wat ik nog wil”, aldus Dijkstra, die zich dinsdagmiddag voorstelde aan de lokale media.

Dijkstra werkte in Drenthe, Limburg en als  laatste in Sluis in Zeeuws-Vlaanderen. “Dat was een gemeente met een hoog ambitieniveau en een wankele financiële positie. Te vergelijken dus met Zwartewaterland. Ook hier zijn de ambities groot. Mijn taak is om te kijken of de organisatie nog wendbaarder kan worden en of processen efficiënter kunnen. Mijn eerste indruk is dat we niet veel vlees meer op de botten hebben. Ik merk dat hier hard wordt gewerkt”, aldus Dijkstra, die een ‘warm bad’ heeft aangetroffen.

Dijkstra kent de regio wel. Als watersporter voer hij 45 jaar geleden al over het Zwartewater. Zijn vrouw komt bovendien uit Kamperveen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500