Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voorlopig geen sloop Mavo Zwartsluis

Geplaatst op: 16 december 2014

Het oude onderkomen van het Agnieten College wordt voorlopig niet gesloopt. Volgens wethouder Speksnijder moet realisme heersen in een tijd waarin woningbouw mondjesmaat op gang komt. “Wij gaan voorlopig voor verhuur en onderzoeken wat mogelijk is. Ook kantoorfaciliteiten zijn misschien mogelijk”, aldus Speksnijder. Op de locatie van het inmiddels gemeentelijke pand is op termijn woningbouw gepland.

Een eerste huurder is  ondertussen al gevonden. De jeugdsoos in Zwartsluis trekt in het stenen deel van het gebouw. Hun oude onderkomen was in zo’n slechte staat dat daar blijven niet langer verantwoord was. “We hebben samen het Agnieten College bezocht. De jongeren zijn daar  heel enthousiast over. Ze gaan in de kerstvakantie  klussen, zodat het nieuwe onderkomen op 1 januari  open kan.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500