Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bootjesbezitters en woonbootbewoners duurder uit

Geplaatst op: 18 december 2014

Bootjesbezitters zijn komend jaar duurder uit als ze hun boot hebben afgemeerd in een gemeentelijke haven. Van 0,12 eurocent gaat het tarief naar 0,15 eurocent (7 dagen tarief). Dit voorstel van het CDA nam het college en de gemeenteraad donderdagavond over. De suggestie dat havengeld nu vaak niet wordt geïnd, wierp wethouder Visserman overigens van zich af. “Dit jaar hebben wij 50.000 euro opgehaald en vorig jaar 47.000 euro. Er zal ongetwijfeld wel eens een bootje tussendoor varen, maar wij innen wel degelijk.”

In hetzelfde voorstel staat ook dat woonbootbezitters meer liggeld moeten betalen. Per jaar betalen ze straks ruim 350 euro. Dat betekent een verhoging van 10 procent, net zoals de OZB voor woonhuizen. Het college had aanvankelijk een verhoging van 2 procent voorgesteld.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500