Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuw: Zwartsluis Actueel!

Geplaatst op: 18 december 2014

Inwoners van Zwartsluis en Belt-Schutsloot lezen vanaf 1 februari 2015 het nieuws van om de hoek op www.zwartsluisactueel.nl . De site is een initiatief van De Tekstkenner die ook uitgever is van Genemuiden Actueel. Voor het Sluziger zusje wordt een redactie gevormd met daarbij zoveel mogelijk inwoners van Zwartsluis en Belt-Schutsloot. Belangstellenden kunnen zich nu melden.

Genemuiden Actueel komt dit jaar uit op ruim 1 miljoen bezoekers. Daaronder zitten ook veel inwoners van Zwartsluis, zo blijkt uit analysecijfers van de site. Toen de in Zwartsluis wonende Jan van Kleef zich als fotograaf bij Genemuiden Actueel meldde, ontstond het idee voor een site voor Zwartsluis.

“We kregen regelmatig de vraag waarom we niet meer nieuws uit Hasselt en Zwartsluis publiceren, maar dat is een bewuste keuze. Genemuiden Actueel is vooral voor Genemuidenaren bedoeld. De kracht van onze site is juist dat we lokaal nieuws brengen. Dat willen we in Zwartsluis ook doen”, zegt Erik Driessen van De Tekstkenner, sinds begin dit jaar uitgever van Genemuiden Actueel.

Zwartsluis Actueel wil uitgroeien tot een belangrijke online nieuwsbron voor Zwartsluis en omstreken. Dat moet gebeuren via eigen nieuws, reportages, interviews en veel aandacht voor verenigingen en ondernemers. Omdat regionale journalistiek het steeds moeilijker krijgt, ontstaat er ruimte voor meer lokale media. Mensen zijn immers wel op zoek naar nieuws van om de hoek.

Medewerkers van Zwartsluis Actueel zijn journaliste Rina Stam uit Belt-Schutsloot, student journalistiek Peter Boender uit Zwartsluis (die videoitems gaat maken) en Stentor-journaliste Lytsa Post. Froukje Marsman (Mevrouw de Vormgever) ontwerpt het logo en VWC ICT Solutions bouwt de website. “Inwoners van Zwartsluis of Belt-Schutsloot die ook willen meewerken zijn uiteraard van harte welkom. Fotografen, columnisten of verslaggevers kunnen we altijd gebruiken.”

Mensen die hierin interesse hebben, kunnen contact opnemen met info@zwartsluisactueel of 06 -101 62 006. Naar dat mailadres kunnen ook al nieuwsberichten worden gestuurd. Die verschijnen tot de lancering van de nieuwe website op de regiopagina van Genemuiden Actueel.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500