Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Geen gewonden bij ongeval pont

Geplaatst op: 22 december 2014

Foto Gerald Horst/Politie

Een auto is maandagavond het Zwartewater ingereden. Dit gebeurde bij de pont aan de kant van Zwartsluis. Volgens politieman Gerald Horst is de inzittende ongedeerd uit de auto en op de wal gekomen. Die reed bij slecht weer het water in omdat hij niet wist dat er een veerpont was. Brandweer en andere hulpdiensten waren snel ter plekke. Een takelwagen haalde de auto uit het water. De hulpdiensten konden voor 23.00 uur vertrekken.

Het ongeval is niet uniek. In 2010 kwam een 23-jarige vrouw uit Obdam om het leven toen ze vanuit dezelfde richting het water inreed. Een andere inzittende kon toen op de wal komen, maar hij wist de vrouw met hulp van twee anderen niet te redden.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

6 thoughts on “Geen gewonden bij ongeval pont

 1. J.M schreef:

  Je kan ook overwegen om automobilisten die daar door rijden het rijbewijs in te nemen.
  Vanmorgen heb ik even geturfd hoevaak je erop gewezen wordt (gerekend vanaf rotonde Zwartsluis, vanuit Vollenhove zal t niet veel anders wezen) voordat je in het water ligt. Liefst 8(!)keer. Het begint met de ‘pontafbeelding’ dat op de ANWB borden staat. Vervolgens op de veerweg zelf oranje knipperlicht, borden met een auto die het water inrijdt, wegmarkering, en op het laatst een rood knipperlicht….Ja als je dat allemaal niet ziet, is een herkeuring wel het minste.

 2. Zuuk schreef:

  Al zet je er slagbomen neer of nog meer borden ,dat zal niet helpen.
  Er rijden mensen rond die de borden langs de weg niet zien .
  Er staat een bord dat zegt dat je naar een pond rijdt.
  En als je dat al niet zien kun er wel honderd borden neer zetten.
  Ik zelf ben verkeerregelaar er mij zien ze niet staan op de weg,er dat zeg genoeg.
  Jaap

 3. Joke Veldman schreef:

  Helemaal met Cor eens ..als je de lichten ziet lig je ook al in het water als je niet bekend ben..Veel eerder en duidelijker aangeven!!

 4. Erik Driessen schreef:

  valt het wel beter op RvZ…als je nu niet bekend bent, verwacht je niet dat de weg stop

 5. RvZ schreef:

  Alsof slagbomen een auto tegenhouden…

 6. Cor Heutink schreef:

  Wordt het geen tijd voor slagbomen? In het bedrijfsleven moeten we aan zoveel normen voldoen, qua veiligheid! Hier staan er een paar rode lampen te knipperen 5 meter voor het water oppervlak ….. Ik. Zou zeggen een aantal slagbomen en op tijd een paar Veiligheids lampen!

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500