Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Schippers vieren kerst in Zwartsluis

Geplaatst op: 23 december 2014

Foto Roel Huls

Aan de Havendijk in Zwartsluis liggen momenteel zo’n vijftien schepen afgemeerd. Vandaag en morgen kan dit aantal nog oplopen. Deze gezinnen vieren met hun familie het Kerstfeest in Zwartsluis en omgeving.  Na de kerstdagen is er maandag 29 december in Zwartsluis de Jaarvergadering van Koninklijke Schuttevaer afdeling IJsseldelta-Zwartewater in Hotel Zwartewater. De belangenvereniging voor nautisch technische zaken in de binnenvaart participeert inmiddels met Binnenvaart Logistiek Nederland (BLN).

Hiermee is een ketenbrede brancheorganisatie ontstaan van en voor de binnenvaart. De samenwerking beoogt een constructieve samenwerking, waarbij de belangen van de binnenvaart optimaal worden behartigd, zo schrijft afdelingsvoorzitter Jan Albert Visscher in het voorwoord van de jaarvergadering.  Rijkswaterstaat zal op de vergadering een update geven over de nieuwbouw van de Meppelerdiepbrug- en sluis in Zwartsluis.
Verder staat het jaarverslag van de secretaris Mets Elgersma en de jaarrekening van de penningmeester Roelof Huls op de agenda. Regio coördinator Anne-Ruth Scheijgrond zal verslag doen van de ontwikkelingen in de Regio Centraal en Midden Nederland. De bezuinigingen die gepaard gaan met versoberingen en minder bedieningstijden baart ons al langere tijd veel zorgen, zo schrijft de Regio coördinator. Ook de maatregelen voor de vaarwegen als gevolg van Kader Richtlijn Water stelt de binnenvaart niet gerust.
De jaarvergadering wordt meestal door zo’n honderd leden bezocht en wordt met een gezellig samenzijn afgesloten.
Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500