Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Schietvereniging mikt op jongeren

Geplaatst op: 29 december 2014

Foto's Erik Driessen

Schietvereniging Genemuiden hield maandag traditiegetrouw een open dag. Eigenlijk met het doel om nieuwe en dan vooral jonge leden te trekken. “Ons ledenaantal is heel stabiel en gaat licht naar beneden, maar we zouden graag wat meer jongeren erbij hebben. Onze leeftijdsgrens is ook verlaagd van 14 naar 12 jaar”, vertelt bestuurslid Alies Bakker.

Tijdens de open dag kwamen er direct na 15.00 uur de eerste belangstellenden al binnen, waaronder inderdaad de beoogde doelgroep. “Wij hebben nog steeds het imago van geweld, maar daarvan is natuurlijk absoluut geen sprake. Schieten gaat om concentratie, ademhaling en lichaamsbeheersing. En het is heel ontspannend en zeker geen cowboysport. Buiten dat hebben we een hele gezellige club.”

Een club die ondertussen 41 jaar bestaat en die zestig leden heeft. De open dag duurt nog tot 22.00 uur. Vanavond is er ook een superverloting. Bovendien kan het gewicht van een flink stuk vlees worden geraden. Kijk ook naar deze korte impressie van Pieter Polman.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500