Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tiem Schilder heeft de mooiste duiven

Geplaatst op: 29 december 2014

Afgelopen zaterdag konden de liefhebbers van De Snelvliegers hun duivenhart weer ophalen in het lokaal aan de Hasselterdijk. De traditionele viertallen show stond weer op het programma. Het viertal bestaat elk jaar uit een oude doffer, oude duivin, jonge doffer en jonde duivin. De jonge duiven zijn dan uiteraard van het jaar 2014 maar de wintercommissie had deze keer als extra voorwaarde gesteld dat de oude duiven geboren moesten zijn in het jaar 2013. Bij de meeste liefhebbers wordt de keuze dan al een stuk moeilijker maar dat mocht de pret niet drukken.

Uiteindelijk werden er totaal 19 viertallen ingezet en kon de keurmeester de duiven gaan beoordelen. Voorafgaand en na de keuring worden de duiven ook veelvuldig in de hand genomen door de liefhebbers zelf en het zal u niet verbazen dat de mening van de liefhebbers altijd anders is dan die van de keurmeester. Maar ja op deze dag is de keurmeester de baas hij heeft er tenslotte voor gestudeerd.

Nadat alle viertallen waren beoordeeld en alle punten waren geteld bleek dat het zorgvuldig uitgezochte viertal van Tiem Schilder totaal de meeste punten had verzameld en hierdoor werd Tiem Schilder winnaar van de show. Op de voet gevolgd door Jan ten Hoeve die hiermee de tweede prijs pakte. Het podium werd gevuld met Erik en Michel Eenkhoorn. Aan weerszijden van het podium stonden Harm Bergman en Johan Heutink.

 

Naast de plaatsen 1 tot en met 5 had de commissie ook nog een viertal prijzen voor de mooiste duiven van de show per onderdeel. Deze prijzen werden gewonnen door:

Mooiste oude doffer: Erik en Michel Eenkhoorn

Mooiste oude duivin: Johan Heutink

Mooiste jonge doffer: Herman van der Haar

Mooiste jonge duivin: Jan Rietman.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500