Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van der Haar roept op tot verbinding

Geplaatst op: 2 januari 2015

Foto's Pieter Polman

Wie uitspraken had verwacht over de kwestie Van Dijkhuizen kwam tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de businessclub Genemuiden bedrogen uit. Voorzitter Willem van der Haar deed dat hooguit indirect door zijn toespraak op ‘verbinden’ toe te spitsen. Hij kondigde verder onder meer aan dat Sportclub voorstander is van de komst van de tweede divisie, een nieuwe laag tussen het prof- en het amateurvoetbal.

Volgens Van der Haar past dat prima binnen het beleid van Genemuiden, ook omdat er geen verplichting is om op zondag te spelen. De Topklasse moet straks het vaste domein worden van de groenwitten, zo zei Van der Haar, die dus niet direct de ambitie uitsprak dat Genemuiden naar de Tweede Divisie wil. Dat zou ook vreemd zijn op een moment dat Sportclub onderaan staat in de Topklasse. Op dat niveau wil de club zich in ieder geval handhaven.

Van der Haar ging in op een aantal actuele thema’s, waaronder de nieuwe reintegratiewet. “Mensen buiten de arbeidsmarkt zijn bij Sportclub van harte welkom. Bij ons kunnen ze zich nuttig maken en werkritme opdoen”, aldus de voorzitter voor een gehoor van ondernemers en genodigden. Een ander actueel thema vormen de bezuinigingen in overheidsland. Wil Sportclub een derde kunstgrasveld, dan moet het dat zelf bekostigen. “En dat geldt ook voor vervanging van ons oudste kunstgrasveld en het onderhoud in de toekomst. Dat heeft consequenties voor onze financiële huishouding.”

Voordeel is de florerende businessclub. Volgens Van der Haar de grootste netwerkclub in de regio. Notariskantoor IJsseldelta en het Kamper reclamebureau de Merkmannen zijn de nieuwste sponsoren. Zij werden vrijdagavond ook voorgesteld. Tenslotte was er een lezing van Studio Sport-commentator Herbert Dijkstra. Die was niet voor het eerst in Genemuiden, vertelde hij. “Ik heb ooit mijn allereerste wielerwedstrijd hier verreden. De Ronde van Genemuiden. Helaas bestaat die niet meer.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 thoughts on “Van der Haar roept op tot verbinding

 1. van dijk schreef:

  Sc genemuiden het be quick 28 na zoveel mooie jaren

  let op mijn woorden

 2. jan henniphof schreef:

  Ik wens heel sportclub Genemuiden een voorspoedig en sportief 2015. En een oproep naar het bestuur zorg voor continuïteit in de club en doe er alles aan om de eerste selectie inclusief de technische staf bij elkaar te houden. Los het als grote mannen op en geef elkaar dr hand. Dan hebben we met zn allen veel gewonnen anders zijn er alleen maar verliezers.

 3. verontrustende sponsor schreef:

  nieuws spits en verdediger! nog niet bekend ongelooflijk zo ga je er gelijk uit !! wordt wakker bestuur

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500