Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Koorleden gezocht

Geplaatst op: 6 januari 2015

Nederlands grootste jongerenkoor (400 leden) gaat in januari weer van start met een nieuw project: de naam is HJK6. Uniek aan dit christelijke koor is dat het repeteert in verschillende regio’s door heel Nederland. In 2015 start het koor in 14 verschillende regio’s, te weten: Amersfoort, Apeldoorn, Alblasserdam, Capelle a/d IJssel, Lisse, Elspeet, Genemuiden, Gorinchem, Goes, Middelharnis, Tholen, Terneuzen, Rijssen en Rhenen. In deze regio’s dirigeren bekende dirigenten. Joost van Belzen, Mark Brandwijk, Peter Wildeman, Wilhelm Groenendijk, Wilbert Magré, Bram Bout.

Na 4 repetities komt het totaal koor bij elkaar in regio Gorinchem. Daar worden dan 2 à 3 generale repetities gehouden. Het koor werkt met een muziekbundel en oefencd.

Het koor zingt concerten voor de JBGG, Hudson Taylor en verschillende andere goede doelen. Hoogtepunten van de concerten zijn het Eindejaarsconcert in de Doelen en het zingen in het Concertgebouw van Amsterdam. Verder in monumentale kerken als Goes, Gorinchem, Dordrecht, Urk, Apeldoorn, enz..

Eén van de nieuwe liederen dat wij als koor hopen te zingen is de Christinnereis (vervolg van de Christenreis), dit is een nieuw gecomponeerd lied voor HJK6.
Aan de concerten werken bekende musici en solisten mee. Verder wordt er regelmatig opgetreden met een orkest en het Urker Mannenkoor van Jaap Kramer en diverse anderen koren. Ook treedt het koor op in Engeland, Oostenrijk en Griekenland. De buitenlandse trips zijn optioneel voor de leden.
Het koor zingt geestelijke hymns en klassieke werken.

Ben je tussen de 15 en 45 jaar, en zoek je een koor dichtbij huis met mooie uitvoeringen? En je hebt affiniteit met dergelijke muziek? Of hou je gewoon van zingen? Dan past dit bij jou! Op de site van het koor staat verder alle info: www. hollandsjongerenkoor.nl. Ook is het mogelijk om je via deze site op te geven.

bekijk via deze link een filmpje van het hollands jongerenkoor:  http://youtu.be/hANzFizy3-0

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500