Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterruiter Roeland kringkampioen

Geplaatst op: 11 januari 2015

Afgelopen weekend reisden veel paarden- en ponyruiters van de Zwartewaterruiters af naar IJsselmuiden om hier te strijden voor de titel kringkampioen van kring Noordwest-Overijssel en Noordoostpolder. Riëlke Roeland heeft deze titel op haar naam geschreven.

Riëlke Roeland sprong in de klasse B met haar paard Ersina I VDL een erg mooi parcours. De jury beloonde dit met ruim 154 stijlpunten. Dit leidde tot een eerste prijs en de titel Kringkampioen van kring Noordwest-Overijssel en Noordoostpolder. In de klasse L sprong Riëlke Roeland met haar paard Emmely naar een tiende prijs. Evelien Fuite behaalde in deze klasse een negende prijs met haar paard Coco Flanel. Ook in de gecombineerde klasse M/Z was Riëlke Roeland succesvol. Zij reed met haar paard Don Diablo naar een zevende prijs. Evelien Fuite en Riëlke Roeland zijn met hun paarden afgevaardigd naar de Regiokampioenschappen op vrijdag 6 en zaterdag 7 februari a.s. te Ambt Delden.

Bij de pony’s was Noa Busweiler in de top te vinden. Met haar pony Pepperboy behaalde zij een derde prijs in de klasse B categorie D. Ook zij heeft zich hiermee geplaatst voor de Regiokampioenschappen op vrijdag 30 en zaterdag 31 januari a.s. te Ambt Delden.

Ter voorbereiding op de te houden kringkampioenschappen dressuur op 17 januari a.s. in het Hippisch Centrum van de Zwartewaterruiters ging Dian Kisteman met haar paard Whistler van start in Steenwijk. Dian zette hier twee erg goede proeven neer. De jury gaf haar een hoge score van 212 en 201 punten. Hiermee namen Dian en Whistler vier winstpunten en twee maal een eerste prijs mee naar huis. Linda de Bruijn reisde met haar paard Eyecatcher af naar Luttenberg. De combinatie startte voor de tweede keer op wedstrijd en met succes. Linda en Eyecatcher behaalden in de klasse L1 een eerste prijs met een hoge score van 207 punten en een vijfde prijs met 188 punten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500