Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jan Rietman heeft mooiste jonge doffers

Geplaatst op: 12 januari 2015

Net voor de Kerstdagen 2014 konden de leden van PV De Snelvliegers nog hun duiven tentoon stellen in het clubgebouw aan de Hasselterdijk. Deze tentoonstelling stond al eerder gepland maar moest wegens het vogelgriep virus worden verplaatst. Hierdoor kregen de duivenmelkers extra tijd om hun duiven goed te verzorgen, nog eens een extra bad te geven, om zo goed voor de dag te komen.

De wintercommissie had de liefhebbers gevraagd om hun drie mooiste jonge doffers(geboren in 2014) mee te nemen naar het clubgebouw. De duiven werden gekeurd door Dhr. Gerard van de Berg uit IJsselmuiden. Hij speelt jaar in jaar uit met zijn duiven vele kampioenstitels bij elkaar.

Nadat alle duiven per stuk voorzien waren van een cijfer bleek dat het drie-tal van Jan Rietman de meeste punten had verzameld. Op plaats twee eindigde Harm Bergman en Jan ten Hoeve eindigde op plaats drie.

Zaterdagochtend 17 januari kunnen de leden hun drie mooiste jonge duivinnen aanbieden voor een keuring. Het inzetten is tot ongeveer 08.30 uur waarna de keurmeester zijn werk zal doen. Aan het einde van de ochtend zal dan blijken wie de mooiste jonge duivinnen heeft.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500