Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuider kinderen willen voorleeskampioen worden

Geplaatst op: 13 januari 2015

Anne Bakker (Vogelaar), Anne Eenkhoorn (Calvijnschool), Marjelle Kroon (Bogerman) en Nienke Timmerman (Maarten Lutherschool) strijden volgende week woensdag om het voorleeskampioenschap van Zwartewaterland. Zijn nemen het vanaf 19.00 uur op tegen acht andere kinderen uit Zwartewaterland.

Nadat de voorrondes op de verschillende scholen in oktober en november van het vorige jaar zijn gehouden, mogen de schoolwinnaars het nu tegen elkaar opnemen om voorleeskampioen van Zwartewaterland te worden. Opvallend zijn het recordaantal jongens dat dit jaar meedoet (6 jongens, 6 meisjes). Wordt het dit jaar een strijd tussen de jongens en meisjes of toch niet? Wordt het gewoon een strijd tussen de allerbesten! De meeste kinderen vinden het bijzonder spannend. Zij zullen worden bijgestaan door enthousiaste medeleerlingen, broertjes, zusjes, ouders opa’s en oma’s. De deelnemers worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit wethouder Gerrit Knol, Jan Blei en Jannie Bakker. De presentatie is dit jaar in handen van Daniel Groener.

In dezelfde periode worden overal in de provincie Overijssel soortgelijke voorleeswedstrijden gehouden. De boeken waaruit de schoolkampioenen uit Zwartewaterland voorlezen wijken niet af van de landelijke trend. Zo leest Emma Spanninga voor uit een boek van Anke de Vries, Suzanne Beemink uit een boek van Roald Dahl en heeft Hugh Reukers gekozen om voor te lezen uit de bijzonder populaire serie ‘De waanzinnige boomhut met 26 verdiepingen’ van Andy Griffiths. Deze avond zal er worden voorgelezen uit zowel minder bekende boeken als uit beroemde klassiekers!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500