Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Week van Kerk en Gezin

Geplaatst op: 13 januari 2015

In Genemuiden is in de week van 19 tot en met 25 januari de week van school-kerk-gezin (SKG). Dan wordt op school, thuis en in de kerk stilgestaan bij het thema ‘Ruth! Wie kies jij?’. Op school wordt in alle groepen nagedacht over het thema aan de hand van Bijbelverhalen. Ook worden werkjes gemaakt die aansluiten bij het thema. Daarnaast wordt er veel gezongen en wordt een themalied aangeleerd. De liederen die gezongen worden, zijn terug te vinden op: www.hervormdjeugdwerk.com/skg.

Voor thuis is er een boekje waarin per dag (maandag tot en met zondag) het thema naar voren komt. Zo staat er bij iedere dag een stuk tekst dat gaat over het thema, er wordt een bijbelgedeelte genoemd dat samen gelezen kan worden, er staan vragen bij waar over (door)gepraat kan worden en er worden liederen vermeld die samen gezongen kunnen worden.

Op woensdag 21 januari is er een avond voor ouders/opvoeders, bestuur, leerkrachten, ambtsdragers, predikanten en andere belangstellenden. Het thema van deze avond is ‘Wat kiezen wij?’. Henny Bosman denkt deze avond met de aanwezigen na over dit thema. De avond begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het Hervormd Centrum. Vanaf 19.45 uur is er koffie. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. “Graag willen we de laagdrempeligheid benadrukken”, legt de organisatie uit. “Misschien bent u niet zo bekend met de Bijbel? Dan juist van harte welkom. Niemand is minder, niemand is meer, alles is nodig voor de Heer.”

Op vrijdag 23 januari wordt een Sing-in georganiseerd. Deze is ook in het Hervormd Centrum en wordt begeleid door de muziekgroep. Het begint om 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom om mee te komen zingen. Het duurt ongeveer een uur.

In de Grote Kerk aan het Kerkplein wordt zondag 25 januari de themaweek afgesloten met een dienst. Deze begint om 9.30 uur. “Om 9.15 uur beginnen we met het zingen van enkele liederen van de afgelopen week. Iedereen is van harte welkom. Ook in het Hervormd Centrum wordt aandacht besteed aan het thema.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500