Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Loop naar Leger des Heils moet er nog inkomen

Geplaatst op: 13 januari 2015

Nog niet zo heel veel aanloop, maar de vrijwilligers van het Leger des Heils hebben geduld. Sinds december zitten ze twee keer in de week in de Kalkovenzaal in d’Overtoom. Eens in de twee weken wordt in diezelfde zaal een samenkomst, een kerkdienst, gehouden. Ariënne Zijps: “Mensen durven vaak niet goed langs te gaan bij het Leger des Heils. Denken dat anderen dat gek vinden. Wij zitten hier voor iedereen: jong of oud, rijk of arm. Iedereen is welkom om zijn of haar verhaal te delen, gewoon even koffie te drinken of advies te vragen over iets.”

Het aantal bezoekers is nog op een hand te tellen, bekent Zijps eerlijk. Maar: “Ook al helpen we maar één iemand, dan is de komst van het Leger des Heils naar Genemuiden een succes.”

Redding

En wat voor succes dat dan is, toont Genemuidenaar Bert Wijshake. Via de opvang – ‘ik zat in de knel, het ging helemaal niet goed met mij’- kwam hij jaren geleden terecht bij het Leger des Heils. Die hielp hem z’n leven weer op de rit te krijgen en het geloof in God terug te krijgen. Sindsdien bezocht hij iedere week het inlooppunt in Kampen, deed vrijwilligerswerk voor het Leger des Heils en ging trouw iedere keer naar de kerkdienst.

“Op de fiets, door weer en wind naar Kampen. Dus ik ben heel blij dat er nu ook een inlooppunt is in Genemuiden. En om dat tot een succes te maken help ik graag mee.” Eens in de twee weken wordt een kerkdienst gehouden. “Niet om leden van andere kerken af te snoepen, maar om iets nieuws te bieden aan Genemuidenaren die zich niet meer thuis voelen in de andere kerken.”

Kleding

Bezoekers kunnen ook kleding kopen in d’Overtoom. Op vijf rekken is de kledij uitgestald: heel veel kinderkleding, maar ook warme winterjassen en truien en broeken. Iedere vrijdag is maatschappelijk werker Henk aanwezig in de Kalkovenzaal. Vrijwilliger Ine Kuijers: “Een kei in zijn vak. Henk weet alles. Wie een vraag heeft over huisvesting, scheiden, zorgen over de kinderen heeft of andere zaken wil bespreken moet op vrijdag langskomen. Hij heeft een groot netwerk en biedt naast een luisterend oor ook een oplossing.”

De maatschappelijke functie van het Leger des Heils is groot. Kuijers: “Een kopje koffie staat klaar en wie tijdens onze lunch langskomt, eet gewoon een broodje mee. Wat je aan ons kwijt wil, mag je zelf weten.” Of het in Genemuiden gaat werken? Wijshake hoopt van wel, maar is niet zeker: “Het past niet helemaal bij Genemuiden, de mensen zijn erg op zichzelf. Maar ik denk dat het wel goed komt. Wij houden wel van een uitdaging.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500