Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Horeca stuurt ‘brandbrief’ over alcoholbeleid

Geplaatst op: 13 januari 2015

De gemeenteraad bespreekt donderdag het alcoholbeleid van de gemeente Zwartewaterlad. Het college heeft een plan opgesteld om het alcoholbeleid terug te dringen. Koninklijke Horeca Nederland (afdeling Overijssel) grijpt de vergadering aan om een ‘brandbrief’ te schrijven. De horeca maakt zich namelijk zorgen om de manier waarop verordeningen (die vanaf dit jaar verplicht zijn) tot stand komen en vervolgens de handhaving daarop.

De pijlen zijn in de brief onder meer gericht op de zogenoemde paracommercie. Sportkantines en dorpshuizen mogen alcohol schenken en volgens de horeca is daar te weinig toezicht op. “Wij hebben moeten constatere dat in veel gevallen ruimere schenktijden worden toegestaan”, aldus de horeca, die het ook betreurt dat er steeds meer feestjes in dergelijke locaties mogen worden gehouden. Volgens KHN is er bovendien nauwelijks toezicht of de verenigingen zich daarbij wel aan de regels houden.

Volgens de brief gebeurt het in Overijssel regelmatig dat politieagenten het zo druk hebben met overlast van keten, dat ze niet meer toekomen aan toezicht in de binnensteden. Tenslotte wijst de bond erop dat de ruimere mogelijkheden voor paracommerciële instllingen oneerlijke concurrentie vormen voor de professionele horeca.

De brief is overigens uitgegaan naar alle gemeenten die alcoholbeleid opstellen. De gemeenteraad van Zwartewaterland komt donderdagavond bijeen. De vergadering begint om 19.30 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500