Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe exploitant voor pont

Geplaatst op: 16 januari 2015

Connexxion en de gemeente Zwartewaterland hebben overeenstemming bereikt met een van de gegadigden die zich voor de veerdienst heeft ingeschreven. Op korte termijn wordt bepaald wanneer deze nieuwe eigenaar de exploitatie van Connexxion overneemt.  De pont vaart dan ook in oktober en in maart op zondag, zo is vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Connexxion Water verzorgt sinds 2006 de verbinding over het Zwarte Water. Eerder dit jaar heeft Connexxion besloten dat de nautische tak niet meer tot de kernactiviteiten behoort. Om die reden worden het veer en de bijbehorende exploitatie dan ook overgedragen.

De nieuwe eigenaar is van plan op doordeweekse dagen de eerste afvaart een kwartier te vervroegen: 06.00 uur in plaats van 6.15 uur. ’s Avonds, zo is de bedoeling, is de laatste afvaart een kwartier later. Namelijk om 22.00 uur. Voor automobilisten wordt een enkele vaart naar verwachting € 0,50 goedkoper. De overige tarieven blijven gelijk. Het winterseizoen wordt ingekort. In de maanden oktober en maart zal het veer op zondag weer varen. De huidige scholierenabonnementen blijven geldig.

“Het veerpont is een belangrijk speerpunt in ons collegeprogramma”, aldus wethouder Speksnijder namens het college van burgemeester en wethouders. “Wij hopen dat de dienstverlening op het veer met deze aanpassingen beter aansluit bij de behoeften van de lokale samenleving.” De gemeente wenst de nieuwe eigenaar een goede exploitatie toe.

Gepubliceerd door Erik Driessen

6 thoughts on “Nieuwe exploitant voor pont

 1. Hannie schreef:

  Kunnen we verwachten dat de veerpont bewoond gaat worden?
  Dan kan hij 24 uur per dag varen.

 2. Albert schreef:

  Moeten we nu blij zijn, of worden we blij gemaakt met een dooie mus?
  We hadden toch ingezet op overtochten op alle dagen het hele jaar door?
  Ik vind het een gemiste kans dat het veer dan toch gesloten blijft op zondag 4 maanden in het jaar!

 3. H.Brugmans. schreef:

  Nu nog een tarief voor motoren want even veel als een auto betalen is niet normaal.

 4. Sijmon Last schreef:

  Toch jammer voor de mensen die in de ploegendienst werken, die moeten nog steeds via hasselt, om half 6 open en om half elf dicht zou voor die partij beter zijn.

 5. wob schreef:

  Veel succes. Ik ben zeer blij dat we op de zondag meer gebruik kunnen maken van de pont. Nou de pont nog een mooi verfje geven want hij ziet er niet uit.

 6. Gerry van der kamp schreef:

  Klinkt goed. Ben benieuwd!

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500