Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe exploitant voor pont

Geplaatst op: 16 januari 2015

Connexxion en de gemeente Zwartewaterland hebben overeenstemming bereikt met een van de gegadigden die zich voor de veerdienst heeft ingeschreven. Op korte termijn wordt bepaald wanneer deze nieuwe eigenaar de exploitatie van Connexxion overneemt.  De pont vaart dan ook in oktober en in maart op zondag, zo is vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Connexxion Water verzorgt sinds 2006 de verbinding over het Zwarte Water. Eerder dit jaar heeft Connexxion besloten dat de nautische tak niet meer tot de kernactiviteiten behoort. Om die reden worden het veer en de bijbehorende exploitatie dan ook overgedragen.

De nieuwe eigenaar is van plan op doordeweekse dagen de eerste afvaart een kwartier te vervroegen: 06.00 uur in plaats van 6.15 uur. ’s Avonds, zo is de bedoeling, is de laatste afvaart een kwartier later. Namelijk om 22.00 uur. Voor automobilisten wordt een enkele vaart naar verwachting € 0,50 goedkoper. De overige tarieven blijven gelijk. Het winterseizoen wordt ingekort. In de maanden oktober en maart zal het veer op zondag weer varen. De huidige scholierenabonnementen blijven geldig.

“Het veerpont is een belangrijk speerpunt in ons collegeprogramma”, aldus wethouder Speksnijder namens het college van burgemeester en wethouders. “Wij hopen dat de dienstverlening op het veer met deze aanpassingen beter aansluit bij de behoeften van de lokale samenleving.” De gemeente wenst de nieuwe eigenaar een goede exploitatie toe.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500