Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterlandse damstrijd

Geplaatst op: 18 januari 2015

D.S.S 1 speelde tegen O en O 2 uit Genemuiden. De verwachtingen waren niet hoog gespannen, maar daarentegen was de spanning wel hoog want het komt er nu wel op aan. D.S.S 1 heeft momenteel een tweede plaats in de bondscompetitie. De eerste partij die eindigde in een remise was die tussen Ron van Dijk en W. van Olst. Aanvankelijk ging het gelijk op maar in het middenspel leek Van Olst overwicht te krijgen. Leek want Ron kon de situatie op het bord het hoofd bieden en de spelers besloten elkaar remise te geven.

Klaas Wobben kwam wel heel fortuinlijk op winst te staan want hoewel hij tegen de sterke Jan Willem van Dijk speelde kon hij gebruik maken van een verkeerde afruil die van Dijk nam. Wobben kon hiervan profiteren door eens slagzet uit te voeren die hem een schijf opleverde. Jan willem was waarschijnlijk hierdoor flink van slag want dit herhaalde zich en toen gaf hij op. De eerste winstpartij was binnen. John Folkerts speelde tegen de Pool Hamling. Het bleef gelijk, tot de 43e zet toen Hamling onnodig een schijf verloor. Het vervolg ging toch anders dan John had gedacht want ondanks de voorsprong moest hij de winst opofferen om door te breken en remise te maken.

Rudie Moorman speelde tegen B. Bakker. De partij ging aardig gelijk op tot de 43e zet waarna Rudie de aanval inzette. Doch Bakker verdedigde zich uitermate goed waardoor de aanval afketste en de stand goed was voor remise. Jacob Lok speelde tegen J. Heutink. In het verleden had lok al eens van hem gewonnen maar dat zegt niet zoveel en dus  nderschatte Lok Heutink niet en dat was maar goed ook anders was het snel afgelopen met hem.

Lok liet het toe dat Heutink aan zijn linkerzijde Heutink ver liet opkomen en dat maakt de partij erg geaagd. Hierdoor liet hij zich links enigszins in een hekstelling komen maar daar kon Heutink niets mee aanvangen want Lok had overwicht in het centrum  Zo leek het erop dat Heutink met een omsingeling bezig was beide spelers wisten dit spel goed uit te buiten waardoor tenslotte er voor beiden een dam op het bord preikte. Remise was toen een mooie uitslag. Jan van de Kolk was toen als laatste speler nog aan het dammen tegen Gert Jan Beltman. Tot de 44e zet leek het er ook op dat Beltman middels het centrum iets meer overmacht creerde. Ook hier gaat op; ‘schijn bedriegt’, want Van de Kolk was het eerste die een doorbraak forceerde door een schijf te offeren.  Na de 57e zet werd een remise beklonken. D.S.S heeft middels deze uitslag 7-5 de druk op Genemuiden 1 sterk verhoogt want de laatste wedstrijd in de Bondscompetitie om het kampioenschap in de eerste klasse West van Overijssel wordt komende maandag gespeeld in Genemuiden. Het Sluziger team ziet hiernaar naar uit en het zal als vanouds een stevig robbertje dammen worden.

In de onderlinge competitie speelde Johan van Wendel een partij tegen Anne de Jong jr. Dat de Jong jr. nog niet opgewassen is tegen de sterke van Wendel dat mag geen naam hebben. Johan wist er met gemak een drieslag uit te halen die De Jong jr. niet zag zitten. Dit was het einde voor De Jong jr. De partij tussen Harm de Jong en Roelof van Benthem eindigde in remise. Willem Broekhuizen speelde goede kaarten uit. Egbert Regelink had tegen hem niet zoveel in te brengen want hoewel hij een schijf voor kwam wist Willem deze weer terug te pakken en kwam de stand weer gelijk. ze speelden de partij nagenoeg uit en remise was een feit. Anne de Jong kon zwaargewicht Horzelenberg een toontje lager laten zingen. Anne wist namelijk een fraaie slagzet uit te voeren waarbij Horzelenberg het nakijken had en de partij kon opgeven.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500