Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Laurene Bonsink wil mensen raken

Geplaatst op: 19 januari 2015

Zaterdag 31 januari is het de grote dag voor Sluziger Laurene Bonsink. Dan zal haar nieuwe album ‘Father’ worden gepresenteerd in de Onze Lieve Vrouw ter Eem te Amersfoort. Een veelbelovende avond waarop zij diverse nummers aan het publiek zal presenteren, waaronder ook het schitterende duet met Elbert Smelt van de band Trinity. Maar wie is deze Sluziger eigenlijk en wat hoopt zij met haar nieuwe album te bereiken?     

Het is inmiddels ruim negen jaar geleden dat de van oorsprong Zuid-Afrikaanse naar Zwartsluis verhuisde. Aanleiding voor de verhuizing was haar huwelijk met rasechte Sluziger Wiebbe Bonsink. Familie, vrienden en haar geliefde ‘Kaapstad’ werden achtergelaten, maar twee belangrijke dingen werden meegenomen: haar geloof en haar passie voor zingen. Dat heeft nu, vele jaren later, geleid tot haar eerste worshipalbum ‘Father’. Een eigentijdse cd met een duidelijke missie: door kerkgrenzen heen breken en Gods vaderlijke liefde bezingen. Laurene: “Wat voor achtergrond mijn luisteraars ook hebben; ik hoop dat mijn muziek ze een vrij gevoel geeft, dat ze de Heilige geest mogen ervaren en bovenal een intensieve relatie met God mogen opbouwen. De hoofdboodschap van dit album is dan ook een boodschap van genade.”

Bij de productie van haar album werd Laurene bijgestaan door multitalent en producer Frank van Essen, Elbert Smelt van de band Trinity, gitaristen Arend Jansen en Jan-Peter Beijersbergen en de speciaal ingevlogen muzikanten Phil Barker en Dave Bainbridge (bekend van Iona). De in Zuid Afrika geboren singer/songwriter heeft naar eigen zeggen veel inspiratie geput uit haar persoonlijke ervaringen.  Al improviserend achter de piano ontstonden de mooiste nummers. Met hulp van producer van Frank van Essen en de samengestelde band zijn deze ruwe songs vertaald naar een schitterende cd. Frank: “Tijdens de productie hebben we zoveel mogelijk spontaan laten gebeuren door alle muzikanten bij elkaar te zetten in de studio en ze gewoon te laten improviseren. Daarnaast heb ik  geprobeerd een rauwere sound aan de nummers meegegeven dan we in Nederland gewend zijn binnen dit genre. In combinatie met Laurene’s mooie, warme, ongepolijste stem is er een hele stevige CD met alternatieve rocksound ontstaan.”

Muziekliefhebbers en andere geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om de release op 31 januari bij te wonen om 20:00 uur in de Onze Lieve Vrouw ter Eem kapel aan de Fockemalaan 22 in Amersfoort. Producer Frank van Essen: “Voor de release hebben we alle topmuzikanten weer bij elkaar gehaald, dus dat wordt een onvergetelijke ervaring!” Mensen die geïnteresseerd zijn in de cd kunnen deze tijdens de release aanschaffen, maar ook bij RUACH bloemen & lifestyle aan de Kerkstraat in Zwartsluis. Volgens Laurene is het slim om ook haar facebookpage en toekomstige website www.laurenebonsink.nl in de gaten te houden. “Hier wordt namelijk zeer binnenkort mijn eerste music video gelanceerd!” sluit ze trots af.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500