Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Urker zangers naar Zwartsluis

Geplaatst op: 19 januari 2015

Voor het 24e Oranjeconcert dat in Zwartsluis wordt gehouden heeft de plaatselijke Oranjevereniging één van Urk’s bekendste koren uitgenodigd: de Urker Zangers. Zaterdag 31 januari verzorgt dit koor onder leiding van dirigent Jacob Schenk een gevarieerd concert in de Gereformeerde Kerk aan het Singel. Het concert begint om 19.30 uur, de entree is gratis.

Voor het concert is een afwisselend programma samengesteld, waarmee de Urker Zangers de bezoekers een goede indruk geven van de grote variatie die zij in huis hebben. Natuurlijk spelen de zogenaamde ‘oranjeliederen’ een belangrijke rol in het programma, maar ook een blokje met negrospirituals springt in het oog. De Urker Zangers zijn bekend geworden door een kenmerkende, frisse en krachtige koorsound in combinatie met enthousiaste, gevarieerde en spontane optredens. Dirigent Jacob Schenk levert aan deze geslaagde combinatie sinds 2000 een belangrijke bijdrage. Hij heeft het koor een belangrijke rol bezorgd binnen de nationale koorwereld. De Urker Zangers is dan ook een veelgevraagd koor bij concerten in het hele land en bij radio- en tv opnamen.

Naast koorzang is er in het programma ook ruimte vrijgemaakt voor samenzang en verzorgt begeleidend organist Rienk Bakker tevens enkele instrumentale bijdragen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500