Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ruud Gullit… (column Laura Duitman)

Geplaatst op: 23 januari 2015

Afgelopen week las ik een onderzoek waarin stond dat de mensen waar je de meeste tijd meer doorbrengt bepalend zijn voor hoe jouw leven er uit ziet. Dus hoe je in het leven staat, hoe jij jezelf kleedt, enzovoort. De conclusie was, dat wanneer jij jezelf omringt met positieve mensen, deze mensen ook een positieve invloed hebben op jezelf.

Nu werk ik 40 uur in de week in het ‘t Olde Staduus en begeleid en coördineer ik daar de medewerkers. Je kunt dus wel stellen dat ik best veel tijd met deze mensen doorbreng, en ontstond er bij mij de vraag; Wat voor invloed heeft dat nou eigenlijk op mij?

Ik sta ’s morgens met medewerker Wim de afwas te doen, en stel een (typische vrouwen) vraag:
“Wim, wat vind je nou eigenlijk van mij?” Wim antwoord direct: “knap.”
En hij gaat ondertussen stug door met afwassen.
Ik schiet in de lach door zijn spontane antwoord, en Wim kijkt me aan met een verbaasd gezicht.
Hij haalt zijn schouders op en zegt; tsja, ik geef toch een eerlijk antwoord?

Later op de dag heb ik een gesprek met een vrijwilliger die vertelt dat zij graag weer naar school wil om daar een maatschappelijke opleiding te volgen en bij mij komt informeren.
We sluiten het gesprek af en ik roep nog na: “Wie niet waagt, wie niet wint!”
2 medewerkers roepen er achteraan: “En wie poept die stinkt!”

Tijdens het koffie drinken zit een medewerker naast mij en voelt even aan mijn krullende haar, hij zegt: “Laura, weet je op wie jij wel een beetje lijkt? Op Ruud Gullit van vroeger! Die had net zulk haar als jou.”
Ietwat beledigd antwoord ik: “En bedankt he, ik kan toevallig net zo goed voetballen Ruud.”

Aan het eind van de dag ben ik op weg naar huis en bedenk ik me, dat ik omringd ben in het olde Staduus door mensen met een goed gevoel voor humor, die eerlijk en oprecht zijn, dol zijn op gehaktballen met satésaus en optimistisch in het leven staan.

Volgens mij zijn dat de eigenschappen waar iedereen wat van opsteekt, je positief mee in leven staat en daarmee het beste uit jezelf kan halen!
Al moet je soms de vergelijkingen met Ruud Gullit dan maar voor lief nemen…

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500