Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Opnieuw zeearenden op het Vogeleiland

Geplaatst op: 26 januari 2015

Op het Vogeleiland zijn opnieuw twee zeearenden gesignaleerd. Dat is voor de tweede keer sinds 2010, zo bevestigt boswachter Ruben Kluit van Natuurmonumenten Flevoland. “We hopen dat het deze keer wel tot een succes komt”, aldus Kluit, waarmee hij doelt op de broedpogingen van de enorme roofvogels. In 2010 kwam het niet zover.

Zeearenden kwamen in vroegere eeuwen veel voor in Europa, maar zijn tegenwoordig zeer zeldzaam. In Nederland zijn ze buiten het Vogeleiland alleen gesignaleerd in de Oostvaarderplassen, de Biesbosch en bij het Lauwersmeer. Een zeearend kan een spanwijdt van 2,5 meter hebben en is ongeveer 70 tot negentig centimeter hoog.

Op het filmpje van Natuurmonumenten vertelt Ruben Kluit over de eerste waarneming in 2010.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500